Security

Wat kan je doen om uw bedrijf tegen ongenodigde digitale "gasten" te beschermen?

  • Firewall: Uw bedrijf rekent op een veilige, beschikbare omgeving. De firewall is hierbij cruciaal.  Een firewall beschermt het bedrijf tegen gevaren die het bedrijf via  internet kunnen bereiken.  De netwerkfirewall houdt hackers buiten.
  • Antivirus: om besmetting te voorkomen installeren we centraal op Uw netwerk antivirus software.
  • UPS: stroomstoringen worden opgevangen door een batterij. Bij stroomstoringen dienen servers correct te worden afgesloten teneinde dataverlies of beschadiging te  voorkomen. (Uninteruptable Power Supply).
  • Virus & Spyware verwijdering:   Spyware is software die, zonder uw toestemming, in uw computer zoekt naar specifieke gegevens en deze toegankelijk maakt voor derden of verzendt via internet. De software installeert zich vaak ongemerkt op uw computer en zoekt naar persoonlijke gegevens.Spyware is een bedreiging voor uw privacy. Omdat u niet weet dat de software actief is, welke informatie er vrijkomt en wat er met die informatie gebeurt. Daarnaast ondermijnt spyware de beveiliging van uw data en systemen.

Wie verspreidt spyware?

Persoonlijke gegevens van computergebruikers en internetters zijn interessant en mede daardoor geld waard, vooral voor bedrijven die werken met marketingdata. Zij maken gebruik van spyware om gemakkelijk en goedkoop aan die gegevens te komen.

Spyware is ook een manier om meer bezoeken op commerciële websites te genereren. Spyware leidt u ongevraagd naar deze sites. Adverteerders hebben er reclameborden geplaatst in de vorm van banners en pop-ups, die u kunt aanklikken of openen. Voor iedere keer dat dit gebeurt, ontvangt de adverteerder een bepaald bedrag.

De meest voorkomende zijn: 

  • Door 'mee te liften' met software.U downloadt bijvoorbeeld een programma en installeert dat op uw computer. Als dit programma is voorzien van een spyware-functie, installeert u die dan ongemerkt ook.
  • Terwijl u een website bezoekt. Het installeren kan op de achtergrond gebeuren of u wordt verleid software te installeren om de website beter te kunnen bekijken. De aangeboden software is voorzien van spyware.
  • Als onderdeel van software met licentie. Sommige fabrikanten voorzien een nieuw softwarepakket van spyware.  Een virus is een programmaatje dat meestal verstopt zit in een ander programma of document. Een actief virus zorgt voor onverwachte en ongewenste effecten op uw systeem; soms onschuldig, maar vaak schadelijk. Virussen zijn zo geprogrammeerd dat ze zichzelf verder proberen te verspreiden, bijvoorbeeld via e-mail of MSN. Virusschrijvers zijn erg creatief in het bedenken van manieren om uw systeem te besmetten.
  • Besmetting: Virussen verspreiden zich via bijna alle kanalen die internetters gebruiken om contact met elkaar te zoeken: via e-mail, IRC, MSN of een ander chatprogramma, via peer2peersoftware als KaZaA, Bittorrent etcetera. Overal waar bestanden worden uitgewisseld, kan besmetting plaatsvinden. Virussen verspreiden zich ook via software op cd, dvd of usb-stick. 

Denkt u last te hebben van virussen of spyware dan is het verstandig om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Dit voor uw eigen veiligheid, want we kunnen u dan een passende oplossing bieden.