Netwerken

Analyse

Na een grondige analyse bepalen we de noden van uw bedrijf : wat verwacht U van uw netwerk, en belangrijk ook, waar wilt u naartoe in de toekomst ? Kiest U voor een bekabelde of een draadloze oplossing ? Dient het netwerk louter voor het verbinden van computers of gaat het ook bebruikt worden voor telefonie (VOIP) of beveiliging (IP camera's).  De benodigde snelheid en quality of service is afhankelijk van de toepassingen die erop gaan draaien.

Integratie 

Elektromic zorgt voor een volledige integratie van het netwerk.  Er wordt een koppeling gemaakt met het internet. De beveiliging wordt opgezet.  Koppelingen met alle randapparatuur en werkstations wordt in orde gemaakt.

Test 

Voor we het netwerk aan de eindgebruiker opleveren wordt het netwerk natuurlijk uitgebreid aan een aantal testen onderworpen. We zorgen na oplevering voor de ondersteuning indien nodig.

De mogelijke componenten benodigd in een netwerk :

  • Routers : een router verbindt 2 of meer verschillende netwerken met mekaar : bijvoorbeeld het internet en een bedrijfsnetwerk
  • Switches :Een switch is het hart van Uw netwerk : het stuurt een datapakket naar de specifieke hardwarepoort van de switch waarop de computer is aangesloten, waaraan het pakketje geadresseerd is.
  • Wap : Een Wireless Access point (wap) is een toestel dat er voor zorgt dat een toestel met wifi kan connecteren met een wired netwerk.
  • IP Phones : is een telefoon die gebruik maakt van voice over ip technologie. Deze telefoon maakt gebruik van de bestaande netwerkinfrastructuur i.p.v. eigen bekabeling.
  • Unified Communications Systems : is de integratie van een real-time communicatie service zoals instant messaging (chat), aanwezigheidsinfo, telefonie, video conferencing, data sharing, call control, unified messaging (integrated voicemail, email, sms en fax).
  • Firewall : Een firewallis een verzameling van aanverwante computerprogramma's, gelegen op een netwerk-gateway (kan router, pc of server zijn), die de middelen (resources) van een privénetwerk beschermen tegen misbruik van buitenaf
  • NAS:Network-attached storage staat voor een opslagmedium dat op het netwerk aangesloten is. Dit systeem maakt gebruik van het TCP/IP protocol voor de dataoverdracht. NAS-apparaten zijn in feite volwaardige computers. Bij NAS wordt het bestandssysteem beheerd vanuit het NAS-systeem zelf, in tegenstelling tot SAN, waarbij het bestandssysteem beheerd wordt door servers. NAS-systemen kunnen gebruikmaken van meerdere harde schijven die vaak in RAID staan.  

Cisco, Innovatieve technologieën voor uw bedrijf.

Cisco Smart Business Communications maakt gebruik van  een intelligent beveiligd netwerk. Hiermee heeft u toegang tot informatie die u helpt bij het direct nemen van beslissingen en het optimaliseren van de relatie met uw klanten.Elekromic is 'registered business partner' van Cisco producten.

Motorola, draadloze logistieke oplossingen.

Motorola heeft sinds de overname van Symbol een enorm gamma van scanning devices.

Elektromic is officieel Motorola partner. Wij verdelen scanners, industriële PDA/terminals, maar ook hun wifi oplossingen.

Motorola heeft een heel uigebreid wifi gamma voor industrie, retail, en kantoor.